Nieuws Actueel

Politiebonden hopen op einde impasse

Van onze redactie 23 september 2015

Image 5268481

,,Wij hopen echt voor onze achterban dat dit conflict wordt beëindigd. Maar als het nodig is worden de acties voortgezet'', aldus Van de Kamp. De bonden willen dat Van der Steur een nieuw en beter cao-bod doet, voordat onderhandelingen kunnen beginnen. Of de minister daar woensdag ruimte voor gaat bieden, is niet bekend.

De politiebonden en agenten demonstreren al weken tegen het - in hun ogen - magere loonbod van het kabinet. Vorige week waren politiemensen massaal aanwezig bij een demonstratie in het centrum van Den Haag. Agenten keerden Van der Steur daar demonstratief de rug toe.Agenten willen meer loon, hogere toeslag en een bonusregeling

Ook kondigden de politiebonden acties aan bij de Tour de France en SAIL 2015. Na veel kritiek - onder andere van de minister - besloot de organisatie om het wielerevenement niet te belemmeren. Uiteindelijk hebben agenten toen met banners en veel lawaai gedemonstreerd op de Erasmusbrug, in plaats van het blokkeren van de reclamekaravaan. Daarnaast werden minder boetes uitgedeeld en stonden de woordvoerders de pers niet meer te woord.