Nieuws Actueel

Pomphouder post foto benzinedief op Twitter

Jeroen Jansen 18 februari 2014

Toen dezelfde benzinedief voor de tweede maal toesloeg bij Knaap Tankstation in Nesselande, was de maat bij de pomphouder vol. Hij zette een foto van de man op Twitter. "Dat zal hem leren," zegt de pomphouder tegen het AD.

Inmiddels is de foto van de benzinedief al 2300 keer geretweet en begint het er steeds meer op te lijken dat dit een goede zet was van de ondernemer. Of hij er iets aan heeft, valt te betwijfelen. Want waar benzinedieven vroeger nog op te sporen waren via hun kenteken, maken ze steeds vaker gebruik van valse kentekenplaten.

Vals kentekenEn dat is ook hier het geval. Want we zien de man duidelijk een Peugeot 307 voltanken, als we het kenteken natrekken bij de RDW staat deze geregistreerd op een Suzuki Alto uit 2002. De auto is voor het laatst op naam gezet op 6 februari van dit jaar en staat te boek als verzekerd.

Twee keerDe eigenaar van het tankstation stelt tegen AD dat hij er klaar mee is. "Deze man heeft twee keer bij ons getankt zonder te betalen. Bij een collega in Nieuwerkerk is hij ook geweest."

ArrestatieDe man op de foto is nog niet gearresteerd, wellicht helpt de twitteractie het proces een beetje versnellen.

Onderstaand de tweet van de pomphouder, mét ongeblurde foto:

Zojuist weer getankt met valse platen en doorgereden zonder te betalen. Tweede keer al! Graag retweeten! #doorrijderpic.twitter.com/9iyvBKh92S

— Knaap tankstation (@Knaap_Shell) February 12, 2014