Nieuws Actueel

Pooductive: appen tijdens het poepen

Lotte Grimberg 21 augustus 2015

Appen op de wc. Iedereen doet het weleens. Waarom is er geen speciale app voor, moet ontwikkelaar Ricardo Gruber hebben gedacht tijdens het ontwikkelen van de pooductive-app. Hij laat gebruikers anoniem chatten tijdens het poepen met de app Pooductive.

'Zie het als een magische plek waar mensen elkaar wereldwijd in anonimiteit kunnen ontmoeten om te genieten van een moment van zen, vrede en rust', aldus de omschrijving van de app in App Store.

Grote boodschapIn de app kan je jouw eigen chatvoorkeuren instellen. Zo kan je aangeven of je liever met iemand uit de buurt appt tijdens de grote boodschap, of juits met iemand uit een ander land.

GratisIn eerste instantie probeerde Ricardo Gruber zijn app te financieren met Kickstarter, maar dat mislukte. Hij haalde slechts 184 euro van de beoogde 10.000 euro op. Omdat hij gelooft in het succes van de app heeft hij deze alsnog ontwikkeld en biedt hij hem gratis aan in de App Store.

Mocht je denken dat de app slechts voor de grap is, dan heb je het mis. "Met de app willen we een positieve invloed uitoefenen op de wereld", vertelt Gruber in een interview met DailyMail. "We hopen dat we in de toekomst samen kunnen werken met goede doelen die zich focussen op schoon water en betere hygiëne in derdewereldlanden.