Nieuws Actueel

Pop-up pretpark Goes krijgt vervolg

Luc Oggel | Foto: Superzomerfestival 9 december 2015

Pop up omnium goes

Het Super Zomer Festival bij Omnium in Goes, met als onderdeel het eerste pop-up pretpark van Nederland, krijgt volgend jaar een vervolg. De eerste editie heeft een bescheiden winst opgeleverd.

Bezoekers zullen volgend jaar wel online kaarten kunnen kopen. Dat was afgelopen zomer niet het geval vanwege de korte voorbereidingstijd. "Daar is de consument de dupe van geworden, er waren soms wachttijden van twee uur", zegt Hans van Leeuwen van Pleisureworld, het Gelderse bedrijf waarmee het evenement was opgezet.

Twee tonHet tijdelijke attractiepark stond in juli en augustus in en om het sport- en recreatiecentrum in Goes. De extra activiteiten moesten meer toeristen naar Omnium trekken. In de sporthal was een pop-up pretpark neergezet, met onder meer een gigantische ballenbak en allerlei opblaasbare speeltoestellen. Het onderdeel pop-up pretpark heeft 20.000 bezoekers getrokken. Volgens Van Leeuwen zou bij achttien regendagen een brutowinst van twee ton zijn geboekt, bij twaalf dagen zou quitte zijn gespeeld.

"We hadden de mooiste zomer sinds jaren, maar toch is er een kleine winst geboekt." Het gaat volgens hem om enkele tienduizenden euro’s. Van Leeuwen spreekt van een geslaagd evenement. "De naamsbekendheid van Omnium (voorheen Sportpunt Zeeland, red.) is groter geworden, er was landelijke media-aandacht. Ook is de onderlinge samenwerking verbeterd."

Gewoon een hekOmnium moet voor de volgende editie de speeltoestellen wel aanschaffen. Het is de bedoeling het evenement volgend jaar tien weken te laten draaien in plaats van acht. In de ogen van Van Leeuwen heeft Zeeland behoefte aan ‘1 of 2 sterke slechtweervoorzieningen’. Als het slecht weer is, heeft de provincie in zijn ogen namelijk ‘helemaal niets te bieden’. Het super zomerfestival bij Omnium zou dat kunnen worden. "De gemeente zou eigenlijk het hele Hollandse Hoevegebied erbij moeten betrekken, om het nog verder uit te bouwen. Het heeft die potentie. Gewoon een hek eromheen."