Nieuws Actueel

Porsche verkocht meer luxeauto's in inflatiejaar 2022

De hoge inflatie heeft vorig jaar nog weinig invloed gehad op de populariteit van dure auto's. Sportwagenfabrikant Porsche verkocht in 2022 meer bolides dan een jaar eerder. Onder andere in Europa, waar de prijzen voor energie door de Russische inval in Oekraïne hard stegen, groeide het merk. Eerder werd al bekend dat een ander luxemerk uit de Volkswagen-groep, Bentley, meer auto's wist te verkopen dan een jaar eerder.

ANP 12 januari 2023

ANP120123147 1

Porsche leverde vorig jaar 309.884 auto's af, een stijging van 3 procent ten opzichte van 2021. In Europese landen, met uitzondering van thuisland Duitsland, verkocht het bedrijf 7 procent meer auto's. In Noord-Amerika was er geen sprake van een stijging of daling terwijl in China, de grootste afzetmarkt voor Porsche, de verkopen door coronaproblemen met 2 procent daalden.

Bij Porsche waren SUV's het meest in trek, zoals de Porsche Cayenne. Marketingdirecteur Detlev von Platen benadrukte in een toelichting dat de autofabrikant kampte met toeleveringsproblemen en een tekort aan onderdelen. Dat raakte vooral de verkoop van elektrische modellen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws