Nieuws Actueel

Positieve stemming beurzen houdt aan

Van onze redactie 10 augustus 2015

Image 5145233

Kort na de opening van de beurzen op Wall Street stond de AEX-index 0,6 procent in de plus op 499,70 punten. De MidKap steeg 0,1 procent naar 708,40 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 0,7 en 0,9 procent. De FTSE-index in Londen noteerde vlak.

De beurs in Athene stond 2 procent in de plus. Bronnen in Brussel meldden maandag dat de onderhandelingen over een nieuwe miljardenleningenpakket voor Griekenland in de eindfase zijn beland. Er zou dinsdag of woensdag een principe-akkoord kunnen worden gesloten. Daarbij komt er een lijst met acties die de Griekse regering op korte termijn moet uitvoeren wil Athene in aanmerking komen voor geld.

Shell

In de AEX hoorden staalproducent ArcelorMittal en olieconcern Shell tot de weinige verliezers, met minnen van ruim 1 procent. Grondstofbedrijven hadden te lijden onder tegenvallende berichten over de Chinese economie.

De AEX werd aangevoerd door kunstmestbedrijf OCI en vastgoedonderneming Unibail-Rodamco, die respectievelijk 2,5 en 2 procent wonnen. Randstad, ASML en Aalberts stonden 1,7 procent in de plus.

Imtech

In de MidKap viel Imtech bijna 40 procent terug tot 0,45 euro. Het bedrijf heeft dit weekeinde wederom geen akkoord weten te bereiken met zijn financiers over een extra financiering. Imtech liet weten de opties te onderzoeken om ,,zoveel mogelijk van de groep bijeen te houden''.

In Londen stond Dixons Carphone op een klein verlies. Computerhackers hebben volgens het winkelbedrijf de persoonlijke gegevens van 2,4 miljoen klanten van Carphone Warehouse gestolen.

De euro was 1,0960 dollar waard, tegen 1,0948 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 43,61 dollar. Een vat Brentolie werd 0,4 procent duurder en kostte 48,80 dollar.