Nieuws Actueel

PostNL werkt achterstand bij

Lotte Grimberg 22 juli 2015

PostNL verwacht donderdag de achterstand te hebben weggewerkt die afgelopen week werd opgelopen door protestacties van boze pakketbezorgers. Dat liet het post- en koeriersbedrijf woensdag weten.

Voor de tweede dag op rij heeft PostNL geen last van stakingen of blokkades bij zijn sorteercentra. ,,De vertraging wordt in hoog tempo weggewerkt'', zei een woordvoerder. ,,Vandaag het leeuwendeel, morgen het laatste restje.'' Pakjes die nu worden aangeleverd, worden op tijd bezorgd.

Zelfstandige pakketbezorgers voerden vorige week vijf dagen achtereen actie. Zij zijn ontevreden over de afspraken die het postbedrijf heeft gemaakt met de vakbonden over de mogelijkheid in dienst te treden bij PostNL of om als zelfstandige meer te gaan verdienen. Zij vinden het aanbod te mager.

Om hun grieven kracht bij te zetten blokkeerden bezorgers de toegang tot depots van PostNL, dat daardoor 15 tot 20 procent van de pakketten niet op tijd kon bezorgen. Maandag wist het bedrijf via de rechter een verbod op die blokkades af te dwingen.