Nieuws Actueel

Potato 2 Go in Hengelo geeft nieuwe invulling aan Twentse tuffelregio

Van onze redactie 10 november 2015

Potato

Malki runt de zaak met zijn zus Ilona. Ze verkopen onder meer de Italian, Greek en Twentse potato. De laatste is favoriet bij de klanten. Milad haalt 85 procent van de ingrediënten waarmee hij de aardappels vult uit Overijssel. Hij heeft vaste adressen van boeren, waar hij aardappels, groente en vlees koopt. „Ik wil eerst de kip hebben zien rondlopen, voordat ik het vlees verkoop aan de klanten.”

KlantenMalki zoekt zijn klanten onder meer via acties op social media. Zorgen voor een gevarieerd aanbod helpt ook. Klanten kunnen ook hun eigen gerechten samenstellen. Over de nabijheid van cafetaria De Muur, een eindje verderop aan de Enschedesestraat, doet hij niet moeilijk. „Af en toe een frietje moet kunnen. Klanten kunnen nu kiezen tussen gezond en minder gezond.”

Gezonde hapVolgens Milad, die dertien jaar als horecamanager heeft gewerkt, is er haast geen gezonde hap in Hengelo te halen. Dit is de reden waarom hij met Potato 2 Go is begonnen. „Je hebt hier sushi en daar houdt het wel mee op. O ja, een broodje gezond is er ook nog. Maar dat is eigenlijk helemaal niet gezond”, zegt hij met een grijns. Aan ambities geen gebrek. In de toekomst verwacht Milad honderd Potato 2 Go’s in Nederland te hebben. Ook is hij begonnen met het bezorgen van bestellingen.

Foto: Milad Malki (Christian van der Meij)