Nieuws Actueel

Pouw Automotive failliet

Rik Nizet 25 maart 2014

Voor tien Peugeot-dealerbedrijven van Pouw Automotive Groep, een van de grootste autobedrijven in Nederland, is uitstel van betaling aangevraagd. De groep zelf is dinsdag failliet verklaard. Dat heeft het management van Pouw Automotive Groep dinsdag bekendgemaakt in een verklaring.

Het faillissement van vijf regionale schadeherstelbedrijven wordt later op de dag uitgesproken. Roel Jonker en Dennis Steffens van Van Diepen Van Der Kroef advocaten in Utrecht zijn benoemd tot curatoren. "Omdat een doorstart op korte termijn verwacht wordt, blijven de dealers en schadebedrijven gewoon open waardoor klanten geen hinder zullen ondervinden. Bij een doorstart blijft naar verwachting een groot deel van de werkgelegenheid behouden'', aldus de verklaring.

DealerbedrijvenDe dealerbedrijven zitten in Amstelveen, Amsterdam, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp, Lisse/Hillegom, Noordwijk en Velserbroek.

Het management slaagde er de afgelopen maanden niet in om een koper te vinden voor de bedrijfsonderdelen. ,,Er zijn veel partijen geïnteresseerd in de bedrijfsonderdelen, maar dit heeft niet geleid tot een overname'', aldus de directie.

Snelle doorstartToch wordt nu wel een snelle doorstart verwacht, gezien ,,de vergevorderde besprekingen met enkele partijen''. Zonder de schuldenlast is een gezonde bedrijfsvoering namelijk wel mogelijk, stelt het management.

De betreffende dealer- en schadebedrijven hebben in totaal ongeveer 200 mensen in dienst. Een doorstart zou het aantal ontslagen volgens het bestuur beperken tot ,,enkele tientallen''.

Pouw Automotive Groep vroeg eind vorig jaar al faillissement aan voor zijn dealerbedrijven in Noord-Nederland. Eerder sloot de groep al zijn vestiging in Haren, wegens slechte marktomstandigheden.