Nieuws Actueel

Praktijk Smienk Revalidatie flink gegroeid: ‘We zijn uniek in de regio’

Van onze redactie 8 september 2015

Smienk Maaike Dirks Lenneke Lingmont

„Doordat wij alle disciplines in huis hebben en daardoor dergelijk brede trajecten kunnen aanbieden, zijn we uniek in de regio”, vertelt de 34-jarige fysiotherapeute Maaike Dirks. Fysieke en mentale hulpWaar een standaard fysiotherapiepraktijk zich bezighoudt met fysieke klachten, gaat Smienk Revalidatie een flinke stap verder. Vooral de trajecten voor cliënten met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten vormen een groot uithangbord. De praktijk ontvangt mensen met de meest uiteenlopende problemen. Daartoe behoren ook mensen die fysiek uitbehandeld zijn, maar in het dagelijkse leven beperkt worden. „In die gevallen kun je de klachten niet wegnemen, maar kunnen we mensen wel leren hoe ze ermee om kunnen gaan. Ook in praktische zin, om het leven gemakkelijker te maken. We bieden fysieke en mentale hulp, zorg op maat’’, zegt de in Albergen woonachtige Dirks. „Dat kunnen mensen zijn die klachten houden na een ongeval of een operatie. Maar ook mensen die beperkt zijn na de genezing van een ziekte.”

SpecialistenDirks maakt onderdeel uit van het brede team van specialisten, bestaande uit een diversiteit aan fysiotherapeuten, aangevuld met een ergotherapeut, een diëtist, een maatschappelijk werker, een psycholoog, een revalidatiearts en een logopedist. Dirks verzorgt het gratis intake- en screeninggesprek en vormt daardoor het eerste aanspreekpunt. „Want de kleinschaligheid is onze kracht’’, zegt de fysiotherapeute. „We werken allemaal nauw samen, hebben wekelijks een multidisciplinair overleg. Mensen vinden hier alles onder een dak en hebben geen wachtlijsten. Dat brengt veel gemak met zich mee. De cliënt wordt hier beter door geholpen en men hoeft niet meer van locatie naar locatie, wat vaak een drempel vormt. Iedere behandeling heeft in dit gebouw plaats. En we proberen afspraken zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten. Met deze werkwijze hebben we al goede resultaten geboekt, daar gaat het om.’’

BasispakketNiet alleen mensen uit Almelo, maar ook uit alle omliggende plaatsen vinden inmiddels de weg naar de praktijk aan de Leemhorst. De multidisciplinaire trajecten worden bovendien vergoed uit het basispakket van de zorgververzekering, benadrukt Dirks. „Doordat WorkWell, een overkoepelende organisatie, ons twee jaar geleden benaderde met dit idee, hebben we dit mogelijk kunnen maken, krachten kunnen bundelen. Zij handelen voor ons en onze cliënten namelijk alles op het gebied van verzekeringen af. Anders hadden wij dit niet kunnen doen.”

Foto: Fysiotherapeute Maaike Dirks (Lenneke Lingmont)