Nieuws Actueel

Praxis is te koop

Rik Nizet 12 mei 2014

Maxeda, het concern achter doe-het-zelf zaken als Praxis en Formido, heeft zijn winkelketens in de etalage gezet. De onderneming gaat de banken JP Morgan en Citi aanstellen om "alle strategische opties'' te onderzoeken, maakte Maxeda maandag bekend.

Het onderzoek heeft als doel om het toekomstperspectief van de winkelketens in kaart te brengen ,,en dit zou kunnen leiden tot een verkoop'', stelt de retailer. Naar verwachting wordt de strategische heroriëntatie voor het einde van het jaar afgerond.

MaxedaMaxeda, het voormalige Vendex KBB, is eigenaar van de winkelketens Brico, Plan-It, Praxis en Formido. Alle vier de ketens hebben volgens de onderneming ,,sterke marktposities bereikt en hebben een robuuste financiële performance laten zien in een uitdagende markt.''

JaaromzetMaxeda, met een jaaromzet van meer dan 1,3 miljard euro, is marktleider in de doe-het-zelfmarkt in de Benelux met 370 winkels en meer dan 6000 medewerkers. In Nederland heeft het bedrijf 139 Praxis-winkels en 78 zaken van Formido. Maxeda verkocht enkele jaren geleden onder meer de warenhuizen V&D en de Bijenkorf en de modeketens Hunkemöller en M&S Mode.