Nieuws Actueel

Prijsvechter Vueling komt naar Rotterdam

Van onze redactie 7 november 2014

Vueling is een nieuw gezicht op de Zuid-Hollandse luchthaven. Voor een uitbreiding van het aanbod aan bestemmingen zorgt de nieuwkomer evenwel niet. Transavia vliegt ook al op Barcelona, dat geldt als een populair reisdoel voor vakanties en stedentrips.

Schiphol Op Schiphol is Vueling al langer actief. De 10 jaar geleden opgerichte prijsvechter gebruikt de luchthaven bij Amsterdam sinds 2011 als uitvalsbasis voor directe vluchten naar verscheidene steden in Spanje. Vanuit Rotterdam zullen reizen naar andere bestemmingen dan Barcelona alleen mogelijk zijn met overstap.

Vueling kwam vorig jaar in handen van de luchtvaartgroep IAG. Die heeft daarmee, in tegenstelling tot concurrent Air France-KLM, een prijsvechter in handen die ook uitvalsbases heeft buiten de eigen thuismarkten. Naast Schiphol zijn dat onder meer Rome, Parijs en Brussel.

Transavia Transavia werkt alleen vanuit Nederland en Frankrijk. Air France-KLM ontvouwde in september plannen om daar verandering in te brengen, maar heeft die onder druk van een langdurige pilotenstaking die het bedrijf naar schatting een half miljard gaat kosten weer van tafel gehaald.