Nieuws Actueel

Prikbord overheid: hulp bij onraad

Ondernemers in de Amsterdamse Clerqstraat communiceren via de Compaan-app, er komt een toolkit tegen leegstand en Amsterdamse evenementen kunnen aanspraak maken op het Evenementenfonds. Dit zijn de nieuwe ontwikkelingen in de regio Amsterdam.

Martine de Vente 6 juni 2016

Amsterdam binnenstad prikbord 1065

Hulp bij onraadOngewenst vuil op straat of criminaliteit wordt minder als iedereen beter oplet en het doorgeeft. Ondernemers in de De Clercqstraat kunnen sneller met elkaar, bewoners, gemeente en de politie communiceren dankzij de Compaan-app. Slaagt de proef, dan gaan meer winkelstraten de app gebruiken.

Anti-overvalDe organisatie achter het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt gratis anti-overvaltrainingen ter waarde van 500 euro. Kijk op veiligondernemen.nl voor deze en andere subsidieregelingen ter voorkoming van criminaliteit.

Toolkit tegen leegstandGemeenten en marktpartijen krijgen van de Stadsregio een toolkit voor spreiding van detailhandel. Het streven is leegstand te voorkomen en ruimte te geven aan veranderingen in winkelgebieden. De toolkit vind je op metropoolregioamsterdam.nl.

EvenementenfondsVoor volgend jaar een evenement in de planning? Wie weet is een bijdrage mogelijk uit het Evenementenfonds van de gemeente Amsterdam. Voorwaarde is dat het evenement bijdraagt aan de citymarketing van Amsterdam. Aanvragen voor 2017 moeten voor 1 oktober dit jaar bij de gemeente binnen zijn. Informatie is te vinden op amsterdam.nl.Overheden worden uitgenodigd tips voor de rubriek Prikbord op te sturen naar regioamsterdam@deondernemer.nl.