Nieuws Actueel

Primark serieuze kandidaat voor lege V&D

Modeketen Primark is een van de kandidaten met wie eigenaar IEF Capital serieus in gesprek is over de huur van het pand van V&D in Hoog Catharijne. Dat heeft Nechemja de Bruijn van IEF Capital gisteren bevestigd.

RENÉ CAZANDER 11 maart 2016

Primark 12

Er zijn meer gegadigden die serieuze plannen hebben voor het 30.000 vierkante meter grote pand, zegt De Bruijn tegen het AD Utrechts Nieuwsblad. Sportketen Decathlon, dat deze week bekendmaakte een deel van de V&D in Den Haag te gaan huren, hoort daar (nog) niet bij.

Het Franse Decathlon is al enige tijd met de gemeente Nieuwegein in gesprek voor een vestiging op bedrijventerrein De Liesbosch.

Het V&D-pand in het centrum van Utrecht is sinds half februari gesloten sinds de warenhuisketen failliet is verklaard. Het pand is nog niet leeg. Overal staan nog rekken met kleding. De bedoeling is dat dit half april wel het geval is, want dan loopt het huurcontract met IEF Capital af, zegt De Bruijn.

GesplitstVrijwel zeker wordt het beeldbepalende pand in Hoog Catharijne dan verbouwd en vermoedelijk ook gesplitst in meerdere panden. De Bruijn: ,,We gaan het onder handen nemen.'' De winkel heeft nu nog meerdere verdiepingen.

De Ierse kledingketen Primark, dat graag een vestiging wil in Utrecht, was eerder in beeld voor het V&D-pand in Hoog Catharijne. Toen was V&D nog niet failliet. Een van de opties zou toen zijn dat Primark de helft van het V&D-pand huurde. Zover is het niet gekomen.

Volgens Rudi Wakelkamp, directeur vastgoed Decathlon Nederland, is een pand in het centrum van Utrecht in tegenstelling tot Den Haag 'nu nog niet aan de orde.'

De strategie van deze internationale keten van sportzaken is dat er eerst een grote zaak wordt geopend aan de rand van de stad en pas later een kleinere vestiging (tussen de 3000 en 4000 vierkante meter) in het centrum. Tenzij zich een buitenkansje aandoet, voegt Wakelkamp eraan toe. Hij meldt dat Decathlon zijn pijlen heeft gericht op bedrijventerrein De Liesbosch. ,,Hier hebben we buitenruimte en plek om te parkeren.''

VerkeerDat de deal met de gemeente Nieuwegein nog niet rond is, komt omdat eerst nog een oplossing moet komen voor het verkeer.

Pas als de vestiging aan de periferie in beeld is, maakt Decathlon de stap naar het centrum van Utrecht, aldus Wakelkamp. Een deel van het volgende maand leegkomende pand van V&D in Hoog Catharijne zou dan een optie zijn, zegt Wakelkamp. ,,We willen wel een winkel in Utrecht, waar we alle sporten aanbieden, maar dat is nu nog niet aan de orde.''

Het pand op het Vredenburg waar het noodlijdende Perry Sport in zit, is volgens Wakelkamp niet geschikt voor Decathlon.