Nieuws Actueel

Primeur AMC met Starbuckswinkel

Lotte Grimberg 20 juli 2015

Starbucks

Starbucks Coffee Company (Nasdaq: SBUX) en foodservice-organisatie Albron hebben vandaag de deuren geopend van een nieuwe Starbucks vestiging in het AMC te Amsterdam. Het is de eerste store in een Europees ziekenhuis.

Michael Haley, director licensed stores, Starbucks EMEA: “We zijn verheugd om deze vierde Store in partnership met Albron te openen. Dit is de 45e Licensed Store in Nederland en de eerste in een ziekenhuis op het Europese vasteland. Met deze store brengen Starbucks en Albron de Starbucks Experience dicht bij de plek waar mensen werken, wonen en reizen.”

“Het AMC streeft ernaar dat de aanwezige winkels, horeca en services bijdragen aan het prettig verblijven, werken en studeren in het AMC. De koffiespecialiteiten van Starbucks voorzien in een behoefte en vormen een passend onderdeel in het gehele aanbod", vult Elise Groenendijk, directeur AMC, aan.

Albron heeft hoge verwachtingen van deze nieuwe dienstverlening binnen het ziekenhuis: “De uitstraling en het aanbod van Starbucks sluit naadloos aan op de behoeften van de hier aanwezige doelgroepen. Samen met ons recentelijk geopende restaurant Pit bieden we onze gasten in het AMC zo een prachtig palet aan lekker eten & drinken”, aldus Henk Voormolen, aanvoerder Zorg bij Albron.

Eerder openden Starbucks en Albron stores in de Universiteitsbibliotheek van Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit en Universiteit van Tilburg en espressobars in het Erasmus MC, en Thales.