Nieuws Actueel

Producten Mechanische Industrie Menzing komen op alle uithoeken van de wereld terecht

Van onze redactie 22 mei 2015

Menzing Evertvan Engelenhoven Lenneke Lingmont

„We maken onderdelen voor de olie- en gasindustrie. Deze worden onder meer toegepast in afsluiters, pompen, gasturbines, scheidingssystemen, sub-seasystemen en filtersystemen. Verder leveren we onderdelen aan de voedingsmiddelenindustrie, de hydrauliekmarkt en de agrarische industrie”, somt directeur en mede-eigenaar Evert van Engelenhoven op.

Hoge kwaliteitseisen

In de wereld van de olie- en gaswinning worden hoge kwaliteitseisen gesteld vanwege de extreme veiligheidsnormen. Een duurzame relatie met opdrachtgevers is een groot goed, schetst Van Engelenhoven. „Dat geldt uiteraard voor alle sectoren. Als je maatwerk levert, moet de klant er van op aankunnen dat je de afspraken nakomt en dat er op tijd geleverd wordt. De hele industrie staat onder druk, onder meer door de lage olieprijzen. Productieprocessen mogen niet stil komen te liggen en moeten tegelijkertijd goedkoper. Onze kracht is innoveren: manieren bedenken voor een zo kort mogelijk productieproces binnen gestelde kaders. Dat is voortdurend de uitdaging.”

De voorbije tien jaar zijn de ontwikkelingen heel snel gegaan en is het machinepark uitgebreid met een machine die de Doosan Puma 700LM heet. Een naam die past bij de indrukwekkende freesmogelijkheden. Er staan inmiddels twee van deze grote machines in de werkplaats. De eerste is eind 2012 geïnstalleerd en de tweede is in februari van dit jaar in bedrijf gesteld. Het zijn de paradepaardjes van Menzing.

Vertrouwen

Bij de expeditie liggen grote draaidelen en freesdelen klaar voor verzending naar een klant die ze ergens in de Golf van Mexico onder een booreiland naar de zeebodem zal laten zakken. Dat Menzing toeleverancier is van dergelijke grote klanten, is volgens Van Engelenhoven vooral een kwestie van vertrouwen. „Met veel van onze klanten hebben we door de jaren heen een duurzame relatie opgebouwd. Dat zijn langlopende trajecten, waarin je soms risico’s moet nemen door te investeren zonder dat je zeker weet of het die grote opdracht oplevert. Nee, dat geeft geen extra druk. We weten dat we goed zijn in wat we maken en dat daar uiterst kritisch naar wordt gekeken. Het is ons werk.”

Foto: Evert van Engelenhoven van Mechanische Industrie Menzing bij de Doosan Puma 700LM. (Lenneke Lingmont)