Nieuws Actueel

Productiviteitsboost dankzij nucleaire top

Bram de Vrind 25 maart 2014

Nu werknemers massaal thuiswerken vanwege de wegafsluitingen rond de nucleaire top krijgt het bedrijfsleven in Den Haag deze dagen 'een enorme productiviteitsboost'. Dat voorspelt hoogleraar strategisch management en ondernemingsbeleid Henk Volberda van de Rotterdam School of Management in De Telegraaf.

Dit geintje kost on 2 miljard Special: Alles over de nucleaire topObama in Nederland Verkeer nucleaire topDen Haag is slaapstadjeChina pompt 1,5 miljard in bedrijven

"Zaken die zijn blijven liggen, kunnen eindelijk worden afgemaakt en achterstanden weggewerkt, omdat mensen geen tijd verspillen in de file of in vergaderingen”, aldus Volberda.Martijn de Wildt van HR-adviesbureau Qidos hoopt dat de top in Den Haag het thuiswerken een impuls geeft. "Op dit soort momenten, en dat zie je ook bij sneeuwdagen, zie je heel veel creativiteit ontstaan." Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat een derde van de werknemers soms thuis werkt. In 2008 was dat nog een kwart.