Nieuws Actueel

ProefEet in Enschede: Reclame in openluchtrestaurant

Tartaar van rode bieten en haring, mini- hamburgers, een lasagne salmone of een vegetarische quiche van bosui en peentjes met Guinness-siroop: zomaar wat voorbeelden van gerechten op de menukaart van de lokale horecaondernemers op de Proef Eet. Als het water je al in de mond loopt bij het lezen van bovenstaande gerechten, dan is het aan te raden dit weekend de Oude Markt en de straten daaromheen op te zoeken.

Susanne ten Have | Foto: Annina Romita 3 september 2016

Tapas proefeet enschede annina romita

Op het evenement, standaard in het eerste weekend van september, staan tussen de 35 en 45 lokale horecaondernemers. Sommigen staan er al meerdere jaren, maar een enkeling staat er voor de eerste keer. Ook Marco Kurt, eigenaar van CopaCabana en Los Ponchos, staat dit jaar voor het eerst op de Proef Eet. "Terwijl ik twintig jaar in de stad zit. Ik heb eigenlijk nooit interesse gehad om met de Proef Eet mee te doen, maar dat heeft te maken met het oude bestuur van de VHSE. Ik kon het daar niet goed mee vinden omdat die het de niet-leden erg moeilijk maakte. Maar nu, met het nieuwe bestuur, is er veel veranderd en gaat het de goede kant op."

ReclameDe Proef Eet beschouwt Kurt als een groot reclameblok voor zijn tapasrestaurant CopaCabana, aan de Oude Markt. "De gerechten die ik aanbied zijn 30 tot 40 procent goedkoper dan in het restaurant. Ik hanteer bewust lage prijzen. Winst maken zit er dus niet in, maar dat betaalt zich in de toekomst hopelijk terug", aldus Kurt.

CulinairRalf Rollings zal het worst wezen of hij culinair is of niet. De Duitser, die al enkele jaren in Enschede woont, staat met zijn Bratwurst Glöckle al acht jaar op de Proef Eet met braadworsten, curryworsten en gebakken champignons, inclusief de huisgemaakte sausjes. "We zijn niet typisch iets voor de Proef Eet. Maar wij bieden eten aan voor mensen die geen fijnproever zijn of niet van culinair eten houden", zegt Rolling.

De Proef Eet begint vrijdag 2 september om 17.00 uur. Zaterdag en zondag zijn de tentjes vanaf 12.00 uur open.