Nieuws Actueel

Profit!: Financiële stormloop op ondernemersgame Profit!

Rik Nizet 16 oktober 2015

Profit kaartspel game groot

Profit!, een kaartspel voor ondernemers heeft binnen een week zo goed als het streefbedrag bereikt via Kickstarter. Het spel, waarbij een succesvol winkelimperium zo snel mogelijk moet worden gebouwd, kan in productie. Terwijl spelers pop-up stores en andere winkels openen moeten ze belasting betalen, de grillen van de markt doorstaan en hipsters naar hun winkel lokken. Zo ervaren spelers van 8 jaar en ouder wat er allemaal komt kijken bij ondernemen, lichten de bedenker van Profit! toe. Naast het spel krijgen de supporters van Profit! ook een boekje waarin de mechanismes van ondernemen simpel en snel worden uitgelegd. Zo leren spelers bijvoorbeeld waarom succesvolle ondernemers meer concurrentie krijgen en waarom het goed is als er beroemde mensen naar je winkel komen.Profit! is het eerste Kickstarter project van Tom Rovers (technologie adviseur en ondernemer) en Thomas Meddens (leraar op een internationale basisschool). Tom en Thomas hebben zeven jaar geleden samen een bedrijf opgericht om kinderen te leren en inspireren om ondernemender te worden. "In tegenstelling tot een avondvullend spel als Monopoly is Profit! snel en verrassend tot het einde. Een spelletje duurt maar 10-15 minuten en kinderen vanaf 8 jaar kunnen Profit! al spelen", legt mede-oprichter Thomas Meddens uit.

Verrassen"Wij hebben besloten Profit! te helpen om het streefbedrag te halen omdat we het educatieve doel van het spel graag ondersteunen. Met de gekochte spellen gaan we onze klanten in het onderwijs verrassen", aldus Robbin Haaijer, directeur B&T.

500 onderwijsinstellingen"Door de steun van B&T bereiken we in één keer 500 onderwijsinstellingen met ons spel. Onze campagne loopt nog 30 dagen door. Genoeg tijd om samen met onze supporters een heel mooi spel te maken", legt Tom Rovers uit.15 novemberTot 15 november te koop op Kickstarter en stelt nieuwe doelen (strech goals). Zo gaat de community bepalen welke nieuwe kaarten er aan het spel worden toegevoegd.