Nieuws Actueel

Project en cursus voor startende ondernemers om Almelo's ondernemersklimaat te verbeteren

Van onze redactie 12 december 2014

Afgelopen voorjaar werd de cursus voor het eerst in Almelo gegeven, in maart 2015 begint de tweede editie.BetrokkenenVeel Almelose partijen zijn erbij betrokken. Zoals Beter Wonen, Qredits, ondernemers die als coach optreden en het ROC van Twente dat de docenten levert. „De leergang is bedoeld voor mensen die het laatste zetje nodig hebben om ondernemer te worden”, zegt cursusleider Eric Hoveling van het ROC van Twente. „En voor ondernemers die net gestart zijn en nog ergens vastlopen.”

Jeroen Looms is eigenaar van het bedrijf Aermast en voorzitter van Startvaardig en zo betrokken bij de cursus. Hij wil beginnende ondernemers graag op weg helpen. „Dat is goed voor het ondernemersklimaat in Almelo”, vindt hij.

Inhoud cursusIn zeven bijeenkomsten worden allerlei aspecten van het ondernemerschap belicht. Van social media tot huisvesting en van netwerken tot financiering. Hoveling en zijn collega Yvonne Rouwhof geven de lessen, maar er is ook altijd een ondernemer aanwezig. De lessen zijn op verschillende locaties in Almelo. De bijeenkomsten zijn om de week. Tijdens de laatste bijeenkomst moeten alle cursisten hun bedrijfsplan presenteren. Vervolgens kiezen ze een coach die hen na de leergang verder begeleidt.AanmeldenOverigens kan niet iedereen meedoen aan de leergang. Er is plek voor ongeveer veertien deelnemers. Bij de aanmelding moet een vragenlijst worden ingevuld. Op basis daarvan worden mensen uitgenodigd voor een gesprek, waarna „Dat beoordelen wij, gaan eerst in gesprek en mede op basis daarvan kijken we of degene geschikt is voor de leergang”, zegt Hoveling. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 25 januari via ehoveling@rocvantwente.nl of yrouwhof@rocvantwente.nl