Nieuws Actueel

Project Ervaringsmaatjes van Stichting Informele Zorg Twente ontvangt prijs

Van onze redactie 11 mei 2015

Low Res Winnaar Fonds Soldaat van Oranje 2015

De prijs bekroont jaarlijks jonge mensen die, net als de Soldaat van Oranje, in actie komen om een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan. Carlijn Lensink van SIZ Twente was overdonderd na het ontvangen van de prijs. ,,Zoveel eer voor iets wat ik gewoon heel erg leuk vind om te doen, dat is echt speciaal! Wat we met het geldbedrag gaan doen weten we nog niet, het komt in ieder geval ten goede aan de jonge mantelzorgers”, aldus Carlijn.

Vernieuwingsprijs

Het project ervaringsmaatjes biedt jonge mantelzorgers een maatje, die net als zij, weten hoe het is om op te groeien met een ziek of beperkt gezinslid. Het project is kort geleden gestart maar wordt nu al door vele partijen erkent. Zo won SIZ Twente november jongstleden de Nationale Zorg Vernieuwingsprijs en wordt ervaringsmaatjes door het Nederlands Jeugd Instituut aangedragen als passende ondersteuning voor jonge mantelzorgers.

Het Fonds Soldaat van Oranje maakt onderdeel uit van het Oranje Fonds. Sinds 2010 ontvingen al 13 jonge initiatiefnemers deze prijs.

Foto: De winnaars van het Fonds Soldaat van Oranje, met rechts Carlijn Lensink.