Nieuws Actueel

Provinciale Statenverkiezingen doen er wel toe

Van onze redactie 10 februari 2015

De helft van de stemgerechtigde Nederlanders nam 4 jaar geleden niet de moeite tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten op te komen dagen.

Waarom zouden ze ook, zullen cynici zeggen. Provincies gaan over onderwerpen die ons niet interesseren of waar we niets vanaf weten. En ze worden bestuurd door mensen die we niet kennen. Komen ze in het nieuws, dan is het vooral omdat het maar niet lukt ze op te heffen of op zijn minst samen te voegen.

Bestuurslaag PvdA-minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk was deze zomer de zoveelste politicus die een vruchteloze poging deed de bestuurslaag naar de 21e eeuw te halen. Zijn plan om van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht een superprovincie te maken, sneuvelde na taai weerwerk, vooral geleverd door de provinciale bestuurders.

Kansloze missie Het klinkt als een tamelijk kansloze missie voor de 161 lijsttrekkers die vol goede moed in de coulissen staan om de komende 6 weken campagne te voeren. Toch zijn er wel degelijk redenen om het stembureau te bezoeken.

Deze krant zet ze allemaal voor u op een rijtje.