Nieuws Actueel

ProWinko stelt kort geding V&D Roermond uit

Lotte Grimberg 10 februari 2015

Verhuurder ProWinko heeft het kort geding tegen V&D om de vestiging in Roermond uitgesteld. Dat geding zou woensdag dienen, maar V&D krijgt een week de tijd om de huur voor de vestiging alsnog te betalen.

Dat heeft directeur Max Vorst van ProWinko dinsdag laten weten. Mocht V&D in gebreke blijven met de betaling van de huur, dan daagt ProWinko het bedrijf alsnog voor de rechter.

WarenhuisketenProWinko zat de afgelopen dagen bij het overleg van de verhuurders met V&D en ging akkoord met de gemaakte afspraken. Daarin is onder meer afgesproken dat de partijen hun juridische stappen tegen de warenhuisketen staken. Vorst verwacht geen problemen, zei hij dinsdag. "Als de deal wordt nagekomen, is het kort geding van de baan'', zei hij. ,,Voor de 11e zou betaald worden, maar dat is woensdag moeilijk te checken. Vandaar het uitstellen van de rechtszaak.''

AkkoordMaandag 16 februari staat nog wel een kort geding tussen V&D en de vakbonden op de agenda. V&D heeft nog geen akkoord kunnen sluiten met de bonden over de loonsverlaging die het winkelbedrijf heeft doorgevoerd. FNV en CNV hebben aangegeven alleen met V&D te willen praten over de maatregelen, wanneer er ook garanties en zekerheden worden gegeven voor het personeel.