Nieuws Actueel

Prynt maakt van je smartphone een Polaroidcamera

Van onze redactie 13 februari 2015

Wat is het precies?Prynt is een fotoprinter die je als een soort telefoonhoesje aan je smartphone kunt bevestigen. Wanneer je een foto maakt met die smartphone, kun je deze vervolgens direct printen met behulp van het apparaatje. Zo wordt je smartphone dus ineens een Polaroidcamera. Prynt is er in roze, wit en blauw.

Wat maakt het bijzonder? Prynt is de eerste fotoprinter die op een dergelijke manier direct vanaf de smartphone kan printen. Met behulp van de bijbehorende app kun je je geprinte foto's vervolgens tot leven laten komen met behulp van augmented reality.

Zijn er nadelen? Het gebruik van Prynt is redelijk kostbaar, omdat je er, net als bij een Polaroidcamera's, lege fotovellen voor moet kopen. Die kosten al gauw 50 cent per stuk. Daarnaast is het apparaatje niet voor alle smartphones geschikt (op dit moment alleen de reguliere iPhones vanaf versie 5 en de Samsung Galaxy S4 en S5)

Vind ik leuk? Prynt is een leuke gadget voor wie graag foto's maakt met de smartphone. Het is ook een leuk extraatje voor feesten en partijen, waarbij je nu dus niet per se meer een Polaroidcamera nodig hebt. In dat geval dus een goede investering.