Nieuws Actueel

'PSV wil aandelen verkopen'

Caroline Spilt 1 juli 2015

Psv stadion 335

De clubleiding van landskampioen PSV onderzoekt de mogelijkheden om een deel van de aandelen in de verkoop te doen. Volgens AD Sportwereld mikt de Brabantse club op drie grote bedrijven in de regio, die voor circa 10 procent eigenaar van PSV zouden kunnen worden. De aandelenverkoop zou PSV enkele tientallen miljoenen euro's opleveren.

Met dat geld wil de directie forse investeringen doen in onder meer het trainingscomplex De Herdgang en in het Philips Stadion.

Volgens het AD is PSV niet van plan om de nieuwe inkomsten te gebruiken voor de aankoop van nieuwe spelers. Bayern München werkt met een soortgelijk model, waarin enkele multinationals een kwart van het aandelenpakket in het bezit hebben voor de duur van in principe tien jaar. De Duitse landskampioen kan het belang via constructies terugkopen. De clubleiding van PSV was vorig jaar op bezoek bij Bayern en kreeg daarbij ook een kijkje in de financiële huishouding.

Hoofdsponsor Philips, die volgend jaar afscheid neemt als shirtsponsor, zou als eerste bedrijf de kans krijgen om een aandelenpakket bij PSV aan te schaffen.