Nieuws Actueel

Publiek valt voor vakidioten

Bram de Vrind 14 februari 2014

Wil je als deskundige de media halen, dan kun je maar beter een gedreven vakidioot zijn. Daar valt het publiek namelijk voor. En dan hebben we het niet over Jan Mulder. Deze boodschap scoorde de afgelopen week de meeste clicks in de blog top-5. Chapeau Janneke van Heugten! Hieronder de volledige lijst.

1. Janneke van Heugten - Jan Mulder is geen specialist

Eenmaal in gesprek met een journalist kun je door het aandragen van nieuwswaardige, betrouwbare en interessante informatie overtuigen. Maar in gesprek, dat ben je niet zomaar. En deskundig? Dat kun je wel zijn, maar jezelf als zodanig profileren en opvallen is nog een heel ander verhaal.

2. Lucas Wensing - Je status is geweldig hulpmiddel

Een lijstje etiquette voor het gebruik van de beschikbaarheidsstatus.

3. Henk Kwakkel - U hebt darmkanker

De internist had op internet de symptomen van mijn klachten bekeken en was stellig in haar conclusie. Van zo'n diagnose schrik je toch even. Ze vond het niet nodig om even te sparren met een collega.

4. Nick Rogmans - Ruwe diamant op vier wielen

Een roadtrip door Afrika, ik weet het nog goed dat Nick er op een avond mee kwam onder het genot van een biertje en dat het me als muziek in de oren klonk. Hoe langer we het er over hadden, hoe uitgebreider de reis werd en voor we het wisten zouden we vijf maanden onderweg zijn!5. Richard S.T. de Vries - Netwerken met een smile

Waarschuwing voor professionele netwerker: wie moeilijk kan glimlachen kan beter niet naar een netwerkbijeenkomst gaan.