Nieuws Actueel

Puma krabbelt op

Rik Nizet 7 november 2014

De Duitse sportkledingfabrikant Puma heeft de omzet in het derde kwartaal weten op te voeren, ondanks aanhoudend ongunstige wisselkoerseffecten. Het bedrijf wist voor het eerst in zeven kwartalen meer schoenen aan de man te brengen, zo maakte het vrijdag bekend.

De totale opbrengsten namen met 3,7 procent toe tot 843 miljoen euro. Gecorrigeerd voor valutaschommelingen was zelfs sprake van een groei met 6,4 procent. De nettowinst is wel gedaald, van 53 naar 29 miljoen euro. Dat komt met name door toegenomen marketingskosten en investeringen.

Usain BoltPuma is bezig zijn positie als sportkledingfabrikant opnieuw te bepalen. Tot en met de Olympische Spelen van 2016 wil het concern zich nadrukkelijker op de kaart zetten als leverancier van professionele sportartikelen. Die campagne met onder anderen topsprinter Usain Bolt en voetbal-ster Mario Balotelli kost veel extra geld.

OmzetgroeiDe omzetgroei in het derde kwartaal geeft Puma meer vertrouwen voor de rest van het jaar. Het bedrijf voorziet nu voor heel 2014 een "laag enkelcijferige'' groei, waar het eerder nog aannam dat de opbrengsten dit jaar helemaal niet zouden toenemen ten opzichte van 2013.

"Wij hebben het gevoel dat de zaken de goede kant op gaan'', zei de Noorse topman Bjørn Gulden in een toelichting op de cijfers. Wel benadrukte hij dat de herpositionering van Puma tijd zal kosten.