Nieuws Actueel

Pure Energie legt 80.000 zonnepanelen op dak Tata Steel

Het Enschedese bedrijf Pure Energie gaat bij Tata Steel in IJmuiden één van de grootste dakgebonden zonnepanelenprojecten ter wereld realiseren. Pure Energie – dochter van de Raedthuys Groep – gaat 80.000 zonnepanelen op daken bij de staalfabrikant leggen.

Van onze redactie 17 november 2015

Oost 1

Het gaat om een totale oppervlakte van 25 hectare dak. De zonnepanelen zorgen voor 22 megawatt elektriciteit, een capaciteit die genoeg is om gemiddeld 7.000 huishoudens een jaar lang mee te voeden. Het project vergt een investering van 22 tot 23 miljoen euro. Pure Energie financiert de productie en montage van de zonnepanelen. Het gaat om een contract voor vijftien jaar.

Voor Pure Energie (55 werknemers) betekent het megaproject bij Tata Steel de doorbraak in zonneprojecten. Het bedrijf wordt er in één klap marktleider mee in Nederland. Het staalbedrijf zal de stroom gebruiken bij de productie. Nu haalt Pure Energie nog 95 procent van zijn omzet uit de verkoop van elektriciteit die wordt opgewekt met de 80 windmolens die het bedrijf bezit en exploiteert.Foto: Annina Romita. Michel Aarninkhof en Alfons Wispels tussen de zonnepanelen op het dak bij transportbedrijf.