Nieuws Actueel

PvdA kritisch over ICT-aanpak van Hennis

Van onze redactie 5 november 2014

In mei werd bekend dat er grote problemen zijn met de ICT bij het ministerie. Apparatuur is verouderd, datacentra vallen uit en er was sprake van verstoorde verhoudingen tussen ICT-managers bij het departement. En onlangs werd ook nog bekend dat er onderzoek loopt naar fraude bij aanbesteding van ICT-projecten.

Capaciteiten Het is de PvdA nog steeds onduidelijk of Hennis' ministerie de capaciteiten in huis heeft om de zaak aan te pakken. Het Tweede Kamerlid Angelien Eijsink zei dat de toekomstvisie van Hennis over ICT tegenvalt. "Het is niet gespecificeerd.'' Ook over de financiering houdt ze vragen. "Ze is halverwege'', oordeelde ze.

De minister beloofde dat er eind dit jaar meer duidelijkheid zal komen over de plannen voor de lange termijn. Ze gaat ervan uit dat er volgend jaar 'veel stappen voorwaarts' zullen zijn gezet. In de zomer riep de Kamer de bewindsvrouw op weer 'in control' te komen. Hennis zegt dat ze weer regie heeft, 'maar het werk is nog niet gedaan'. D66, CDA, SP en PvdA zien dat anders. "Ik weet niet of de minister in control is'', zei Raymond Knops van het CDA. Alleen Hennis' eigen partij VVD schaarde zich volledig achter haar.