Nieuws Actueel

Bosma: Positie Anouchka van Miltenburg niet op spel

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4858350

,,Die kan heel goed blijven'', zei Martin Bosma van de PVV na een 2 uur durend overleg woensdag van het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer (presidium). Bosma zit in het presidium.

Linda Voortman De positie van Van Miltenburg is niet aan de orde geweest tijdens het ,,heel goede gesprek'', aldus Bosma. Volgens Ronald van Raak van de SP was de bijeenkomst ,,heel verhelderend'' en ,,informatief''. Zijn collega Joël Voordewind (ChristenUnie) zei dat ,,we goed met elkaar gesproken hebben''.

Het presidium komt later in de middag weer bijeen. Dan moet er antwoord zijn op alle vragen van Voortman. Bosma: ,,Het is nu een kwestie van even alles op een rijtje zetten''. Volgens hem had de Kamervoorzitter op de meeste vragen een antwoord.

Aangifte Voortman heeft Van Miltenburg in een uitgebreide brief om opheldering gevraagd over haar rol in de zaak. Voortman kreeg daarvoor dinsdag veel steun in de Tweede Kamer. Van Miltenburg kan daardoor in de problemen komen. Ze deed aangifte van het lek, maar bronnen meldden Nieuwsuur dat dat niet was besproken in het presidium. Bovendien verschenen er eerder in De Telegraaf letterlijke passages uit een gesprek dat Voortman met Van Miltenburg had gevoerd. Van Miltenburg ontkent dat ze heeft gelekt uit dat gesprek.