Nieuws Actueel

Qbig Design geeft workshops en demonstraties ontwerpen en printen in 3D

Van onze redactie 10 juni 2015

Qbig Design

Nieuwe technologieHet 3D-printen van met name kunststof producten is een relatief jonge techniek die momenteel een enorme vlucht neemt. Door het sterk innovatieve karakter van het fenomeen 3D-printen daalt de prijs-kwaliteitverhouding van 3D-printers voor huis-tuin-en-keuken-gebruik enorm. Hierdoor zijn 3D-printers in korte tijd voor iedereen bereikbaar geworden.

Qbig Design geeft apparaten een tweede levenVaak worden (huishoudelijke) apparaten afgedankt doordat er een klein onderdeel stuk is dat niet meer te krijgen is of veel teveel geld moet kosten. De fabrikant is immers niet gebaat bij een hele lange levensduur van zijn apparaat want die wil het liefst nieuw verkopen. Dit is echter niet gunstig voor de huishoudportemonnee en het milieu. Doordat Qbig Design dit soort onderdelen veelal voor weinig geld in 3D kan printen kunnen apparaten die anders misschien afgedankt zouden worden nog jaren mee!

Milieubewust en duurzaam producerenQbig Design maakt gebruik van de nieuwste technieken, waarbij milieubewust en duurzaam produceren vooropstaan. Zo gebruiken ze zoveel mogelijk PLA, een kunststof die niet alleen uitermate geschikt is voor 3D-printen, maar door zijn samenstelling ook biologisch afbreekbaar. Ook gaat Qbig Design binnenkort investeren in een installatie om PET flessen te recyclen zodat van oude flessen weer nieuwe dingen in 3D kunnen worden geprint.

3D-printersQbig Design levert bekende merken 3D-printers zoals Builder, Cube, Ultimaker en Tractus die allemaal op 27 juni a.s. te bewonderen zullen zijn. Het bijzondere van Tractus printers is dat ze in verschillende groottes leverbaar zijn zodat er werkstukken tot wel 170 cm mee kunnen worden geprint en desondanks zeer nauwkeurig zijn. Daardoor zijn ze bij uitstek geschikt voor het printen van nauwkeurige machineonderdelen in de hoogwaardige kunststoffen zoals ABS.

Sociaal maatschappelijk doelQbig Design is gevestigd in het gebouw van Stichting de Melkweg. De Melkweg is een smeltkroes van creatieve ondernemers die zich bezighouden met innovatieve technologie. Daarnaast vervult de stichting een sociaal maatschappelijke rol in Enschede door het organiseren van conferenties, exposities, workshops en trainingen op allerlei gebied. Dit najaar start Qbig Design met de Qbig 3D Hobby Club, voor iedereen tussen de 12 en 16 jaar, die graag wegwijs gemaakt wil worden in de wereld van het ontwerpen en printen in 3D. Ook scholen kunnen zich aanmelden, Qbig Design verzorgt graag een op maat gemaakte workshop op locatie.Gratis workshops en demonstraties ontwerpen en printen in 3D voor iedereen. In De Melkweg, G J van Heekstraat 408, 7521 EN Enschede. Vrije inloop van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Foto: Qbig