Nieuws Actueel

Qeldr: Iedereen een wijnkelder

Rik Nizet 4 december 2014

Welke wijnliefhebber droomt er niet van: een eigen wijnkelder. Qeldr creëert voor jou je eigen persoonlijke wijnkelder. "Wij selecteren voor onze abonnees wijnen van over de hele wereld die echt iets hebben bewezen, en je dus kunt bestempelen als kwaliteitswijn", legt initiatiefnemer Joost van de Velde uit aan Nieuws.nl.

Via een betaald account op de site van Qeldr beheert de wijnfan zijn eigen virtuele kelder. "Onze wijnen kom je niet tegen in de supermarkt. Je bent verzekerd van echt iets speciaals", vertelt Van de Velde.

Doosje kwaliteitswijnHet principe werkt als volgt. Abonnees krijgen elke maand een doosje kwaliteitswijn toegestuurd, bestaande uit 6 flessen. Qeldr maakt onderscheid tussen drie verschillende smaakprofielen: Zacht en lekker, Soepel en Vol en Stevig en Vol. "De klant kiest eenmalig uit zo'n smaakprofiel, vervolgens kiezen wij elke maand een wijn uit die past binnen dat profiel."

"Het idee hierachter is dat mensen binnen hun gekozen lievelingssmaak experimenteren met verschillende wijnen. Zo bouw je dus een wijnkelder op met een breed assortiment, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Daar komt bij dat wij de klant een hoop keuzestress ontnemen", aldus Van de Velde.AbonnementenAbonnementen zijn af te sluiten van 49 euro per maand, oplopend tot 69 euro per maand. Lees verder.