Nieuws Actueel

QuaKoken verhuist naar Geldermancomplex

Van onze redactie 28 september 2015

Gelderman Qua Koken Joristen Wolde Lars Smook

Voor Ten Wolde gaat met de verhuizing naar Oldenzaal een droom in vervulling. Het gerucht dat de kok met QuaKoken naar het Geldermancomplex zou verhuizen deed al lange tijd de ronde. Nu gaat het er daadwerkelijk van komen. „’t Liefst zit ik gewoon in Oldenzaal, ben er ook wel eerder mee bezig geweest, maar we kwamen er niet uit. Op de achtergrond echter bleef het altijd spelen”, vertelt Ten Wolde.

Ten Wolde is er nu alsnog ingestapt. „Dit is een mooie locatie, de look en feel wordt natuurlijk helemaal in de sfeer van QuaKoken. Ik ben er zowel met de eigenaar van het pand (Som=) als de twee exploitanten goed uitgekomen. Ik neem de inventaris ook van hen over.”

KookworkshopsQuaKoken staat bij Ten Wolde voor kookworkshops, private dining (waarbij Ten Wolde bij gezelschappen thuis kookt), feesten en partijen. In april vorig jaar bestempelde hij de voormalige officiersmess in het Prins Bernhardpark in Enschede (op de voormalige vliegbasis Twenthe) als een prima locatie voor zijn kookstudio. Zijn huurcontract met de verhuurder van de luchthaven (ADT) loopt nog tot mei 2016. „Nu zich deze kans voordoet, stap ik erin. Er gaat een frisse wind waaien, we gaan nieuwe personeelsleden aannemen onder wie een gastheer of -vrouw.”

ThuiskeukenWat Ten Wolde gaat doen in @Gelderman, zoals hij het pand gaat noemen, is origineel en vernieuwend. Het wordt natuurlijk de nieuwe thuiskeuken voor zijn kookworkshops en private dining en catering en bedrijfsevenementen. Daarnaast gaat het restaurant één dag per week - donderdag - open voor publiek. „Een menukaart is er niet, elke eerste donderdag van de maand bedenken we samen met onze gasten een achtgangenmenu, dat de rest van de maand van toepassing is. De gasten bepalen zelf van hoeveel en welke gangen ze willen genieten.”

MeetUpNieuw is ook MeetUp @Gelderman. Ten Wolde denkt hiermee op een gat in de markt in te springen: een ontmoetingsruimte voor ondernemers maar ook voor particulieren. „Om ongedwongen te kunnen netwerken en afspreken.” Gasten betalen van 10.00 tot 16.00 een vaste prijs voor hun kopje koffie, water en fruit. Daarnaast kunnen ze tussen 11.30 en 13.30 uur voor een vaste prijs gebruikmaken van het lunchbuffet. Bezoekers checken in met een pasje en krijgen de factuur via de mail. „Maar contant betalen kan ook”, aldus Ten Wolde.

PassieDe Oldenzaler is blij met de verhuizing. „We doen alles stap voor stap. @Gelderman is voor ons de locatie waar passie voor koken en eten samenkomt met de passie voor ondernemen. Het pand uit 1863 ademt bedrijvigheid en ondernemerschap uit. MeetUp@Gelderman is weer iets nieuws dat nergens in de omgeving te krijgen is.” Ten Wolde krijgt deze week de sleutel, op 1 november wil hij openen voor publiek.

Foto: Joris ten Wolde voor de ingang van het restaurant @Gelderman. (Lars Smook)