Nieuws Actueel

Quality Online verandert na 20 jaar naam in ICOLOGIQ

Van onze redactie 18 mei 2015

ICOLOGIQ ivo kruger

Peer Reinhard (66) begrijpt dat de verandering van de bedrijfsnaam vragen oproept. „Quality Online dekte niet meer helemaal de lading waar we mee bezig zijn en vooral niet waar we naartoe willen. We leveren aan onze klanten, zoals Vopak, KPN en NS, nog steeds software voor verschillende onderdelen van hun bedrijfsvoering. Dat blijven we natuurlijk doen. We gaan dat wel met nieuwe technologie en een nieuwe filosofie integreren in een platform, dat we via internet toegankelijk maken. Waarbij het bijzondere is dat we een basispakket hebben ontwikkeld waarin bedrijven, die er een abonnement op nemen, zelf op basis van hun specifieke ervaring en kennis verbeteringen en aanpassingen kunnen doorvoeren. Waardoor in het belang van een betere bedrijfsvoering continu veranderingen kunnen worden aangebracht.”

Grote veranderingHet doet denken aan een mobieltje waar je nieuwe apps aan toevoegt. „Onze nieuwe software is heel flexibel”, aldus Reinhard. „In tegenstelling tot bestaande, starre systemen. Grote voordeel is ook dat het kan mee veranderen met nieuwe technologie. Omdat het zo’n grote verandering is en we hiermee ook zelf een nieuwe weg inslaan, hebben we besloten van de naam van dat platform, ICOLOGIQ, tegelijk onze bedrijfsnaam te maken.”

Internationale belangstellingReinhard en zijn manager development & delivery Stefan Vissia rekenen op internationale belangstelling. „Moet ook wel, want alleen Nederland is een te kleine markt voor deze technologie.”

Sinds de start biedt het bedrijf, dat in Enschede is verhuisd naar Park Phi aan de Zuiderval, uiteenlopende software voor bedrijven en organisaties. In hoogtijjaren telde het bedrijf 25 medewerkers, nu nog zeventien. Veel extra werk zal het nieuwe softwareplatform niet met zich meebrengen. Wellicht een paar extra mensen per jaar, schat Reinhard. „Want binnen het nieuwe standaardpakket van ons platform kunnen klanten zelf verbeteringen aanbrengen. Daarvoor hebben ze ons niet meer nodig, maar dat is tegelijk ook de grote kracht van deze vernieuwende software.”

Foto: Directeur Peer Reinhard (rechts) en manager Stefan Vissia (links) van ICOLOGIQ (Ivo Kruger)