Nieuws Actueel

Raad Maastricht akkoord met verlenging Hoes

Van onze redactie 11 december 2014

De positie van de VVD'er stond opnieuw ter discussie na recente publicaties en een uitzending van PowNews over privéontmoetingen van hem met een jonge man. Een jaar geleden werd naar aanleiding van een affaire met een zogeheten toyboy in de gemeenteraad al afgesproken dat Hoes de stad niet meer in verlegenheid zou brengen

Enkele fracties waren het aanvankelijk niet eens met zijn aanblijven tot er een opvolger wordt benoemd. Maar Hoes heeft politiek Maastricht voor voldongen feiten geplaatst, aldus enkele fractievoorzitters. Zij spraken tijdens de vergading hun ergernis uit over het feit dat Hoes een beslissing had genomen buiten de gemeenteraad om. ,,Zijn ontslag is aanvaard en een meerderheid van de fracties is voor aanblijven tot de nieuwe burgemeester'', zei raadslid Kitty Nuyts van de Liberale Partij Maastricht. Raadslid John Steijns van Stadsbelangen Maastricht sprak van een ,,fait accompli''.

Nog voor de zomervakantie moet Maastricht een nieuwe burgemeester hebben. Gouverneur Theo Bovens heeft de gemeenteraad van Maastricht gevraagd zo spoedig mogelijk een profielschets voor een nieuwe burgemeester te maken en een vertrouwenscommissie voor de voordracht samen te stellen.