Nieuws Actueel

Raad Schouwen-Duiveland houdt coffeeshop De Zeelandbrug tegen

Coffeeshop-eigenaar Ramon Warrens kan op zoek naar een andere bestemming voor voormalig restaurant De Zeelandbrug schrijft PZC.

Van onze redactie 17 maart 2016

Gemeenteraad1065

Lees ook:High Life wil coffeeshop beginnen aan voet Zeelandbrug bij Zierikzee

Alleen de SP-fractie in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland wil meegaan in Warrens plan om in het etablissement bij Zierikzee een verkooppunt voor softdrugs te gedogen. D66 waagt zich in dit stadium als enige niet aan een concrete uitspraak en wil de plannen eerst nog goed bestuderen. Alle andere partijen zijn er niet voor te porren het nul-beleid voor coffeeshops in de gemeente los te laten. PvdA-fractievoorzitter Petri d'Anjou: "Zo lang er geen landelijk cannabisbeleid is dat niet alleen de verkoop gedoogt maar ook de teelt en de inkoop reguleert, zijn wij vooralsnog geen voorstander van de vestiging van een coffeeshop in onze gemeente."

Dat is ook de lijn waar de coalitie aan vasthoudt, blijkt na een werkbezoek dat een deel van de raad gisteravond op initiatief van LSD-fractievoorzitter Robbert Lievense bracht aan High Life in Goes. Warrens heeft De Zeelandbrug al gekocht en zal het voormalige restaurant bij het sneuvelen van zijn plan waarschijnlijk verhuren aan een geïnteresseerde horeca-ondernemer, liet hij weten.