Nieuws Actueel

Raad van State: Automaterialenhandel Brezan in Tubbergen mag spullen aan consument verkopen

Van onze redactie 15 mei 2015

Rechtbank justitie Thinkstock

De gemeente Tubbergen was zelf in hoger beroep gegaan bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank. Volgens Tubbergen heeft Spoolder Automaterialen, die eerst in het pand aan de Galvanistraat zat, het bij het verkeerde eind dat detailhandel niet is toegestaan. Jopie en Herman Spoolder hebben echter altijd van de gemeente te horen gekregen dat detailhandel op het bedrijventerrein verboden is, zeggen ze. Toen zij plaatsmaakten voor Brezan en in de Newtonstraat een eigen pand bouwden, ging Brezan verkopen aan particulieren.

De Spoolders eisten dat de gemeente zou handhaven en stapten met succes naar de rechtbank. Die uitspraak is nu door de Raad van State teruggedraaid. De zaak van Spoolder aan de Newtonstraat bestaat niet meer. Een schadeclaim indienen bij de gemeente maakt volgens hun advocaat geen kans. Dat automaterialen behalve aan bedrijven óók aan particulieren mogen worden verkocht, komt volgens burgemeester Stegers omdat daarvoor een uitzondering in het bestemmingsplan is gemaakt.

Lees ook: Gemeente Tubbergen schuttert in kwestie Brezan Automaterialen versus SpoolderLees ook: Gemeente Tubbergen: ‘Spoolder niet de dupe van handelwijze gemeente, maar van concurrentie’