Nieuws Actueel

RadioShack zoekt geldschieters

Rik Nizet 11 september 2014

De Amerikaanse elektronicaketen RadioShack is naarstig op zoek naar geldschieters om het financieel geplaagde concern te redden. Dat meldde topman Joseph Magnacca vrijdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

RadioShack is genoodzaakt de financiële positie te versterken na andermaal tegenvallende cijfers. In het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar liep de omzet in winkels die langer dan een jaar open zijn met 20 procent terug. Het operationele verlies van de elektronicaketen bedroeg in het tweede kwartaal 119 miljoen dollar (92 miljoen euro). Dat is ruim een verdubbeling in vergelijking met het verlies van een jaar eerder. De schuld van het bedrijf is inmiddels opgelopen tot 658 miljoen dollar.

Als opties om het bedrijf van een faillissement te redden noemde Magnacca onder meer de herstructurering van schulden en het sluiten van winkels. Om de plannen te realiseren hoopt RadioShack op steun van onder meer aandeelhouders, schuldeisers en verhuurders van vastgoed.

Eerder dit jaar kondigde RadioShack als onderdeel van de reorganisatie al aan de deuren van 1100 slecht presterende winkels in de Verenigde Staten op slot te draaien. Daarmee verdwijnt al een vijfde van het totaal aantal filialen.