Nieuws Actueel

Rampvlucht Malaysia Airlines: 'Wanneer komt papa op Skype?'

Bram de Vrind 10 maart 2014

De families van de passagiers van het verdwenen toestel van Malaysia Airlines leven tussen hoop en vrees. "Ik leef bij de minuut. Ik wil niet verder denken."

Sprankje hoop vervlogen Opgelost in het grote nietsBoeing 777 spoorloos verdwenenBoeing 777 zond geen noodsignaal uitBoeing 777 zeer betrouwbaarOpgelost in het grote niets

De Chinese peuter Wang Moheng was de jongste passagier aan boord van de rampvlucht van Malaysian Airlines die zaterdag vertrok vanuit Kuala Lumpur naar Beijing, maar daar nooit aankwam. Hij keerde met zijn ouders en grootouders terug van vakantie, meldt de New York Times.

De ouders wilden met de peuter even weg uit de smog in Beijing en boekten een trip naar het tropische Maleisië. Een aantal andere gezinnen ging reisde met hen mee, maar keerde terug met andere vluchten. "We zien jullie in de smog in Beijing", zei het gezin van Wang Moheng bij afscheid.

Vrouw en twee zoontjesDe Nieuw Zeelander Paul Weeks (39) was met de rampvlucht vanuit Maleisië op weg naar Mongolië voor zaken. Weeks woont of woonde met zijn vrouw en twee zoontjes in het Australische Perth.

"Ik leef bij de minuut", zegt zijn vrouw Danica. "Ik wil niet verder denken. Ik heb twee jonge kinderen en een driejarige die blijft vragen: 'Wanneer komt papa op Skype?"

239 passagiers en crew zaten op de verdwenen vlucht NH370 van Malaysia Airlines. Het aantal Chinese passagiers was met 153 veruit het hoogste. Er zat één Nederlandse passagier aan boord. Een grootscheepse zoekactie naar het toestel is maandag nog altijd gaande.