Nieuws Actueel

Randstad gaat arbeidsbeperkten plaatsen

Van onze redactie 18 november 2014

Werkgevers hebben zich vastgelegd honderdduizend mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen, maar weten vaak niet hoe ze daar invulling aan moeten geven. Randstad ziet daarin een taak voor zichzelf weggelegd, aldus de uitzender dinsdag.

Participatiewet Uit onderzoek van Randstad blijkt dat een meerderheid van de bedrijven (51%) achter de nieuwe Participatiewet staat om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. Deze zijn ook al begonnen met de voorbereidingen. Maar bij bijna de helft van de bedrijven ontbreekt het aan kennis om zonder hulp van buitenaf een werknemer met een arbeidsbeperking te plaatsen.

Een kwart van de bedrijven is niet op de hoogte van hoeveel werknemers ze straks moeten plaatsen, 50% verwacht extra kosten te maken en in 45% van de gevallen ontbreekt het aan personeel om de werknemers te begeleiden.

Campagne Randstad begint de komende 4 weken een campagne met kenissessies, lezingen, een speciale website en bedrijfsbezoeken. Ook met een film en een speciale website probeert de uitzender bedrijven in beweging te krijgen en om ze te voorzien van informatie, kennis en advies. Werkgevers ontmoeten dan ook arbeidsbeperkten en ervaren hoe het is om met hen samen te werken.