Nieuws Actueel

Randstad lift mee op Europees herstel

Bram de Vrind 30 juli 2015

Randstad concern 335

Randstad heeft de omzet in het tweede kwartaal opnieuw sterk zien groeien, geholpen door verder herstel in Europa en met name in Nederland. De groei zet de komende tijd naar verwachting door, meldde het uitzendconcern donderdag.

Randstad zag de omzet vorig kwartaal met 13 procent stijgen ten opzichte van een jaar eerder, tot 4,8 miljard euro. Zonder wisselkoerseffecten bedroeg de toename 7 procent. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde op die basis met 16 procent naar 215 miljoen euro. De nettowinst was met 130 miljoen euro bijna 40 procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2014.

's Werelds op een na grootste uitzendbedrijf boekte in al zijn markten vooruitgang. In Nederland, de op een na grootste markt voor het concern, stegen de opbrengsten in het tweede kwartaal met 15 procent. In heel Europa werd een groei van 7 procent gerealiseerd. In de Verenigde Staten nam de omzet, net als in het eerste kwartaal, met 5 procent toe.

In juli ging de omzet volgens Randstad minstens even sterk omhoog als in het tweede kwartaal. "Gezien de vooruitgang die we in de afgelopen twaalf maanden hebben geboekt, heb ik er vertrouwen in dat we het in de toekomst nog beter kunnen doen", stelde bestuursvoorzitter Jacques van den Broek.

Randstad zag vorig kwartaal onder meer de vraag uit de industrie in Frankrijk en Spanje flink toenemen. Daarmee vertonen die markten het klassieke patroon, waarbij eerst de industrie voor groei zorgt en vervolgens de vraag uit de dienstensectoren toeneemt, zei financieel directeur Robert Jan van de Kraats tegen AFN.

"Bij normale patronen zou dit het begin kunnen zijn van langdurige groei", aldus Van de Kraats. "Maar de markten waren de afgelopen jaren zo in de war, dat we niet meer weten wat een 'normaal herstel' is."