Nieuws Actueel

Recast: Radio zonder dj’s

Van onze redactie 5 mei 2015

Image 4894981

In het huis van de auteur van deze rubriek is er ’s morgens soms sprake van enige ‘strijd’. De ene helft van de bewoners houdt van de grappen en grollen van de dj’s ’s morgens op de radio, terwijl de andere helft het liefst zo rustig mogelijk de dag in glijdt met non-stop-muziek zonder geklets tussendoor.

Nu is de komst van een DAB+-radio wat dat laatste betreft een uitkomst, omdat allerlei bekende radiostations op die nieuwe manier van verspreiding (de opvolger van de FM-radio) ook een non-stop evenknie hebben. Dus niet alleen Sky Radio, maar ook 3FM, Q-Music en Radio 10 Gold zonder meldingen van files, citaatjes uit de dagbladen, mensen die telefonisch voor de gek gehouden worden of ‘winnen! winnen! wedstrijden’.

Reclamevrij Wie geen DAB-radio heeft, maar wel Spotify Premium heeft, kan sinds kort gebruik maken van de diensten van de gratis app Recast. Natuurlijk kun je als je Spotify hebt je eigen afspeellijsten maken, maar op den duur volg je dan alleen platgetreden paden en ontdek je niks nieuws. En de lijsten die Spotify je zelf voorschotelt bevatten nogal eens nummers waarvan je je afvraagt: ‘Moet dit leuk zijn?’.

Recast heeft daar een simpele oplossing voor gevonden. Ze nemen gewoon de speellijsten van ruim 200 populaire radiostations wereldwijd en gieten die in Spotify. Op die manier kun je opeens luisteren naar de muziek van het populaire radiostation Z100 in New York, maar dan zonder reclamespotjes en filemeldingen waar je toch niks aan hebt. Maar ook Nederlandse zenders als 3FM en Radio 2 zitten er in.

De gratis app is hier te downloaden voor iPhone. Dit is de officiële site.