Nieuws Actueel

Rechtbank vernietigt faillissement: stratenmakersbedrijf Van Dusschoten kan verder

Van onze redactie 1 mei 2015

Van Dusschoten

Van Dusschoten was in verzet gegaan tegen de faillissementsuitspraak. De Rabobank is het stratenmakersbedrijf te hulp geschoten. Van Dusschoten was naar eigen zeggen in de problemen geraakt, omdat enkele aannemers voor wie zijn bedrijf werkzaamheden had verricht hem nog niet hebben betaald. „Ik had van verschillende klanten in totaal nog circa een ton tegoed en kon daardoor zelf rekeningen ter hoogte van ongeveer 35 mille niet betalen”, zegt Van Dusschoten. „Uitgaande van dat gegeven wilde de Rabobank mij helpen.”

Leerbedrijf van het jaar

Dennis van Dusschoten begon in 1998 voor zichzelf. In de hoogtijdagen telde zijn bedrijf achttien werknemers. In 2011 was Stratenmakersbedrijf Van Dusschoten nog ‘Leerbedrijf van het jaar.’ Van Dusschoten: „Het probleem is, dat je als onderaannemer volledig wordt uitgeknepen. Daarom heeft het voor ons nog maar weinig zin om te werken voor grote wegenbouwers. We moeten het nu vooral hebben van werk voor particulieren en kleine zakelijke klanten.” De rechtbank stelt in het vonnis, dat Van Dusschoten wel de kosten moet betalen die de curator en de aanvragers van het bankroet hebben gemaakt.

Foto: In 2011 was zijn bedrijf nog 'Leerbedrijf van het jaar'. Dennis van Dusschoten kijkt met de toenmalige Enschedese wethouder Myra Koomen toe hoe 'zijn' leerlingen de basisbeginselen van het stratenmakersvak leren.