Nieuws Actueel

Rechter: verkoop sociale woningen mag

Van onze redactie 18 maart 2015

Image 4813872

Het Wooninvesteringsfonds verkocht de woningen voor in totaal 365 miljoen euro aan de Britse vermogensbeheerder Round Hill Capital.

Woonbron, een van de bij het WIF aangesloten woningcorporaties, vindt die opbrengst van de deal veel te laag, zeker nu de woningmarkt weer aantrekt.

Niet rechtsgeldig In de rechtszaak tegen het WIF eiste Woonbron dat het WIF de verkoop terugdraait, waarbij de corporatie betoogde dat de deal met Round Hill Capital niet rechtsgeldig is. Dit omdat de algemene ledenvergadering er niet over is geraadpleegd.

Maar volgens de voorzieningenrechter in Utrecht was het niet nodig om de ledenvergadering bij het besluit te betrekken en is dat besluit wel degelijk rechtsgeldig.

Kapitaal Het WIF is in 2005 opgericht om vastgoed op te kopen van noodlijdende woningcorporaties. De organisatie wil de woningen verkopen omdat het nu zelf dringend om nieuwkapitaal verlegen zit.

Woonbron weet nog niet of het in hoger beroep gaat. De corporatie wil het vonnis eerst nader bestuderen, zei een woordvoerder.