Nieuws Actueel

Reclame overspoelt smartphone

Lotte Grimberg 16 september 2015

Smartphone tafel koffie groot

Adverteerders bereiken de consument steeds vaker via de smartphone. Ruim driekwart van de adverteerders zet inmiddels mobiele websites, zogeheten QR-codes of apps in. Bijna de helft ziet de smartphone als het marketingkanaal van de toekomst, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau MediaScience en reclamevakblad Adformatie.

Het onderzoek richtte zich op ongeveer honderd marketingspecialisten van de grootste adverteerders in Nederland. Daarvan zei 60 procent het afgelopen jaar meer aan mobiele marketing te hebben besteed dan in 2014. Bij bijna één op de tien adverteerders nam het budget toe met meer dan de helft.

De meeste bedrijven die graag producten aan de man willen brengen, kiezen voor mobiele websites. Ook het hebben van een eigen app is populair. Komend jaar willen adverteerders ook sterker gaan insteken op mobiele kortingsbonnen en het toezenden van reclame via bluetooth en zogeheten beacons. Circa driekwart van de ondervraagden gaf aan op het gebied van mobiele marketing voorlopig prioriteit te geven aan de smartphone, boven bijvoorbeeld de tablet.