Nieuws Actueel

Reclametaks Delfzijl blijft

Van onze redactie 18 december 2015

Winkelen shoppen reclametaks belasting Delfzijl

De reclamebelasting voor ondernemers in Delfzijl wordt ingevoerd zoals eerder is afgesproken, dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Het gevolg is dat zowel de centrumwinkeliers als de ondernemers buiten de binnenstad 400 euro aan reclamebelasting moeten gaan betalen, meldt RTV Noord vrijdag.

Dit besluit valt niet in goede aarde bij Lijst Stulp. De fractie ziet liever dat er 400 euro wordt betaald door ondernemers die binnen het centrumhart vallen en 200 euro door ondernemers die er buiten vallen.

De ondernemers buiten het kernwinkelgebied vinden het volgens Lijst Stulp namelijk niet eerlijk dat ze net zoveel moeten betalen als de centrumwinkeliers. Dit omdat ze wel 'de lasten hebben maar weinig lusten ondervinden'.

Het plan om reclamebelasting te heffen komt van Stichting Stadsmarketing Delfzijl. De stichting wil het geld gebruiken voor activiteiten en om Delfzijl te promoten. Het is aan de gemeenteraad van Delfzijl òf en hoe hoog de reclamebelasting moet zijn. Voor 2016 is het bedrag door de raad vastgesteld op 400 euro per onderneming.