Nieuws Actueel

'Recordjacht op Wall Street hervat'

Van onze redactie 26 februari 2015

Het overgrote deel van de tot dusver gepresenteerde kwartaalresultaten was beter dan verwacht. Inmiddels is 94 procent van de cijferpresentaties achter de rug. In 74 procent overtrof de winst de gemiddelde analistenverwachting en in 56 procent gold dat voor de omzet. ,,Dat is een van de argumenten voor de visie dat de wereldeconomie gestaag verder groeit'', aldus een beleggingsstrateeg.

Beleggers kregen donderdag voorbeurs drie cijfers te verwerken over de Amerikaanse economie: de wekelijkse uitkeringsaanvragen, de orders voor duurzame goederen en de inflatie in januari. Het aantal orders voor duurzame goederen steeg met 2,8 procent ten opzichte van december, waar economen in doorsnee een plus van 1,6 procent voorzagen. De inflatie daalde op jaarbasis met 0,1 procent, gelijk aan de gemiddelde verwachting van economen.

Uitkeringsaanvragen

De uitkeringsaanvragen vielen wel tegen, met 313.000 stuks tegen een verwachte 290.000.

Transocean staat wellicht extra in de belangstelling nadat de eigenaar van 's werelds grootste vloot boorplatformen beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten bracht. Het bedrijf wist met kostenbesparingen de malaise in de olie- en gassector te compenseren.

Woensdag eindigde de Dow-Jonesindex met een winst van 0,1 procent op 18.224,57 punten. De S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2113,86 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq week met 4967,14 punten nauwelijks af van de slotstand van dinsdag.