Nieuws Actueel

Recordstanden op Wall Street

Van onze redactie 21 november 2014

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig grootste Amerikaanse beursfondsen zijn opgenomen, stond omstreeks 21.30 uur 0,5 procent hoger op 17.799 punten, De bredere S&P 500 ging ook 0,5 procent omhoog tot 2061 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 4712 punten. Donderdag sloot de S&P voor de 44e keer dit jaar op een record. De Dow-Jones registreerde voor de 27e keer een hoogste stand ooit.

De flinke koerswinsten uit de eerste handelsuren liepen in de loop van de dag wel wat terug. Een handelaar zei aan dat beleggers zich realiseerden dat het nieuws uit China en de woorden van Draghi helemaal niet zo positief zijn als ze in eerste instantie dachten. ,,Op korte termijn zijn ze goed voor aandelen, maar de onderliggende redenen zijn niet positief. De acties zijn een reactie op economische vertraging en een zwakke vraag''.

Dow Chemical Chemieconcern Dow Chemical ging 2,6 procent omhoog. Het bedrijf liet voorbeurs weten een staakt-het-vuren te hebben gesloten met het activistische hedgefonds Third Point, dat eerder een belang nam en vervolgens aanstuurde op een opsplitsing van het bedrijf.

Sportwinkelketen Foot Locker verloor 3,8 procent na de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Kledingketen GAP speelde 4,5 procent kwijt na het verlagen van de winstprognose voor dit jaar. De videospelletjesketen Gamestop kelderde 13,5 procent na zwakke resultaten en een teleurstellende verwachting.

De euro was 1,2386 dollar waard, tegen 1,2404 dollar bij het sluiten van de beurzen in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 76,61 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder op 80,44 dollar per vat.