Nieuws Actueel

Recyclebedrijf voor vliegtuigen op Technology Base Twente

Van onze redactie 18 augustus 2015

Vliegveld twente Lars Smook

De onderdelen gaan terug naar de eigenaar van de vliegtuigen, in de praktijk zijn dat vaak leasebedrijven. Aeronextlife heeft voor Twente gekozen vanwege de faciliteiten en de lange landingsbaan. Er kunnen vliegtuigen landen ter grootte van een Boeing 747, een zogeheten Jumbojet. De komende jaren zijn er volgens Van Hoorn 3.000 tot 4.000 ‘kisten’ van Boeing en Airbus rijp voor de sloop. Een aantal van die toestellen zal zijn laatste vlucht naar Twente maken. Aeronextlife wil op ‘Twente’ beginnen met 35 werknemers en dat aantal op termijn uitbreiden tot een tweede ploeg met 35 man.

HergebruikUit het persbericht van de Provincie blijkt dat hergebruik van onderdelen meer oplevert dan doorvliegen tot het einde van hun technische levensduur. Om voorop te lopen bij deze ontwikkeling investeert AXL in een 'pilot-plant' in Twente die in 2016 operationeel moet worden en enkele tientallen vliegtuigen per jaar gaat ‘upcyclen’.

Klik hier voor meer informatie over het bedrijf.

ZoektochtDe zoektocht naar bedrijven voor de Technology Base Twente vindt plaats in opdracht van de gemeente Enschede en provincie Overijssel.

Foto: Lars Smook