Nieuws Actueel

Redactie Charlie Hebdo ingetrokken bij Libération (video)

Van onze redactie 9 januari 2015

Die komt volgende week uit in een oplage van 1 miljoen, terwijl er normaal enkele tienduizenden exemplaren over de toonbank gaan.

De redactie van Libération wordt zwaarbewaakt door de politie, die iedereen controleert bij de ingang van het pand. Ook de Nederlandse cartoonist Willem Holtrop is aanwezig. De sfeer is emotioneel en gespannen, meldt Libération.

Hulp Het restant van de redactie van Charlie Hebdo krijgt uit alle hoeken van de Franse journalistiek hulp. De kwaliteitskrant Le Monde heeft computers, een printer en een scanner ter beschikking gesteld. Anderen hebben financiële hulp geboden.

De advocaat van het tijdschrift verzocht alle aanwezige journalisten de redactie met rust te laten. ,,Ze zijn geraakt door uw aanwezigheid en uw steun, maar ze moeten een krant maken onder de omstandigheden die u kent. Ze hebben behoefte om samen te komen in een zekere beslotenheid. Alles wat ze u willen zeggen, zullen ze zeggen op die acht pagina's'', verwees hij naar de volgende editie. ,,De kracht en het hart dat ze nog een beetje rest, zullen ze in die acht pagina's leggen.''